Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Risotto met garnalen en tomaat

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 pot visfond (380 ml)
1 visbouillontablet
1 dl droge witte wijn
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 klein gedroogd chilipepertje
150 gr grote Noorse garnalen
1/2 blikje tomaatstukjes
200 gr Arborio- of paprijst
25 gr boter
zout, peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereiden

Breng in een pan de fond met het bouillontablet, de wijn en 1
dl water
aan de kook.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot
met de knoflook en het chilipepertje even aan.
Schep de garnalen, de tomaatstukjes en de rijst erdoor.
Verwarm het geheel ± 1 minuut en voeg dan een soeplepel
bouillon toe.
Verwarm de risotto op zacht vuur al roerend ± 20
minuten tot de rijst gaar is.
Voeg steeds weer een lepel bouillon toe; de risotto moet romig
en vrij nat zijn.
Roer er op het laatst de boter door en breng de risotto op
smaak met zout en peper.
Strooi de peterselie erover.
Lekker met radicchio.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Frikadel ikan
Mosselspiesje met kerriesaus
Zalm in witte wijnsaus
Gebakken schol met druivendressing
Viscurry

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes